Profiel

Profiel Lisette Sauviller 


lisettePas op latere leeftijd startte ik mijn kunstopleiding aan de Noord Limburgse Academie voor plastische kunsten in Neerpelt (België). De voorbije 25 jaar ontwikkelde ik mijn eigen techniek en stijl van werken in keramiek, Raku gestookte techniek en brons gietwerk op basis van de “verloren-was-methode”.

Visie op mijn werk:
Uitgebreide verhalen over thema’s en stijlen zijn niet mijn ding en ik wil mij daar niet teveel op vastleggen. Ik wil iets creëren waar ik zin in heb en streef ernaar steeds vernieuwende paden te bewandelen in de expressie van mijn kunst-objecten.

In mijn creaties spelen dynamiek en beweging een belangrijke rol. De vrouwenfiguren die ik maak zijn dikwijls een beetje in zichzelf gekeerd. Zij zijn alleen betrokken bij datgene waar ze op het moment mee bezig zijn, bijvoorbeeld een bepaalde dans. Mijn figuren zijn meestal sterk gestileerd, zwierig en wervelend. De detaillering in houding versterkt hun lichaamstaal en expressie.

Regelmatig neem ik deel aan exposities in Nederland en België met steeds weer een vernieuwd aanbod van kunst-objecten in keramiek, Raku en bronswerk.

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.